Casa d’acollida

Alguns animals del CAACB necessiten cases d’acollida. Els voluntaris del CAACB podem ajudar en aquesta tasca acollint els animals a casa nostra. Els motius de la necessitat d’acollida d’un animal són diversos:

  • Gats i gossos amb malalties cròniques i/o terminals que necessiten estar amb una família que se l’estimi fins al final. Son acollides indefinides, fins el final de la seva vida.
  • Gats i gossos que han arribat a fer-se iaietes al CAACB o han arribat ja vellets al CAACB i necessiten passar l’última etapa de la seva vida envoltats d’amor i tranquil·litat en una llar. Son acollides indefinides, fins al final d’aquesta última etapa.
  • Gats amb malalties cròniques que necessiten un pinso especial i no poden estar a la gatera amb els altres gats, on el pinso és per a tots igual. El CAACB proporciona el pinso especial. Son acollides indefinides, fins que es trobi una família definitiva o fins que la persona que l’ha acollit decideixi adoptar-lo formalment.
  • Cadells de gats i gossos que arriben al CAACB perquè els han trobat llençats i/o abandonats sense la mare. Es necessita casa d’acollida per alletament d’aquests cadells. Les veterinàries i auxiliars del CAACB expliquen com s’ha de fer la tasca d’alletament i proporcionen tot el que es necessita. Son acollides de dos mesos.
  • Gates i gosses embarassades o que han acabat de parir. Es necessita casa d’acollida per la mare i els seus cadells. Son acollides d’aproximadament dos mesos i no s’ha de fer res especial perquè la mare ja els alimenta.
  • Animals que necessiten alguna recuperació en una casa desprès d’una cirurgia. Son acollides d’unes setmanes.

En tots aquests casos, el servei veterinari sempre va a càrrec del CAACB, tant en el mateix centre de l’Arrabassada en horari habitual o a la clínica que té concertada, que està oberta les 24 hores. En cas que l’animal necessiti medicació, també es proporcionarà pel servei de veterinària del CAACB.

Des de la nostra associació, sempre donem suport i consell a les persones que fan les acollides. Nosaltres tenim persones amb experiència en aquesta activitat i mai se sentiran soles en aquesta tasca.

Des del CAACB ens avisen dels casos que son urgents en cada moment i nosaltres passem avís a tots els voluntaris que s’han ofert a fer de “casa d’acollida”. No hi ha cap obligació ni compromís, quan es rep el missatge pot ser que a un del grup li vagi bé en aquell moment i es posa en contacte amb el CAACB per concretar l’acollida.

Desplaçat dalt de tot