Nota de premsa

  

El 6 d’abril torna El Venadito 4ª edició Biennal d’art contra el maltractament animal creada per siNesteSia.

 En aquesta edició la mostra pren com a protagonistes els primats. La Fundació Mona, (centre de rehabilitació de primats) el Centre Cultural La Farinera del Clot i 20 espais artístics i culturals més donen veu  a aquests animals i exposen la seva vulnerable situació.

Després de dos anys de pandèmia, El Venadito torna més fort i més necessari que mai. La Covid 19 ha evidenciat la necessitat de viure en un món sense explotació animal i respectuós amb el medi ambient.

Les nostres vides es van aturar i es van trastocar per un virus que ha donat la volta al món i ha quedat palès que no som més forts ni més llestos que la resta d’animals, sinó igual de vulnerables.

El Venadito en la seva 4ª edició es presenta en un format molt diferent, omnipresent en els espais i transversal en  la direcció del missatge.

21 espais són els que exposaran 26 obres de mida  pòster  50x70cm que deixaran d’ubicar-se a les sales d’àmbit expositiu. Podrem trobar una o dues obres distribuïdes a qualsevol lloc dels espais que acullen la mostra. En aquesta nova entrega de la biennal participa  centres de tot tipus d’índole. Des del Museu de les Ciències Naturals, espais artístics, centres culturals i cívics, casals …  La democratització de l’art i l’apropament d’aquest  és un dels objectius de aquesta nova proposta.

Des de El Venadito, creiem que l’art serveix per remoure consciències i empatitzar amb l’espectador fent-lo partícip i conscient que som responsables i protectors del patrimoni natural, que no és nostre, sinó de totes les espècies que cohabitem en ell.

L’art ha d’estar en constant canvi i evolució. Les obres cercaran a l’espectador i no l’espectador a les obres, interpel·lant-lo en espais inesperats. Cerquem la mirada, l’atenció, la sorpresa, el qüestionament, el debat, la revolució…

La inauguració de la mostra tindrà lloc el 6 d’abril de 2022 a les 19 h al Centre Cultural La Farinera del Clot, centre de referència de la Biennal. Serà comissariada com a les altres edicions per l’artista i comissària Montserrat Pérez creadora de l’espai siNesteSia. La mostra finalitzarà el 14 de juliol, dia Internacional del Ximpanzé.

Les obres estaran a la venda sempre que los espais ho permetin i els beneficis de la seva venda es repartiran, un 20% a la Fundació Mona i el  80% a l’artista. La intenció de la Biennal és protegir a Artistes&Animals.

Una de les activitats més participativa per la ciutadania és la GIMCANA por tots els espais en recerca de les obres que configuren la biennal. Es realitzarà durant els  més de tres mesos que estarà activa l’exposició de forma totalment gratuïta. La informació des espais/localitzacions/horaris es podrà descarregar en PDF a la web de tots els centres participants.

Opcionalment es podrà adquirir per recórrer la mostra el carnet SÓC MONA l’import del qual de 5 € servirà com a donatiu a la Fundació MONA. Aquest carnet posa de relleu el gènere i el nostre passat evolutiu. (Descendim de la mona). Cada vegada que es visiti un dels espais que participen a la mostra, el carnet serà segellat pel personal del centre. Al obtenir 15 segells s’aconseguirà una entrada gratuïta para visitar la Fundació MONA, (Aquest carnet se podrà adquirir al Centro Cultural La Farinera del Clot).

 

Es realitzaran tallers artístics i pedalades en grup para visitar les obres. Totes les activitats introdueixen pautes d’hàbits respectuosos amb els animals i els seus hàbitats, fent especialment èmfasi en l’educació com element transformador de la societat.

Aquest any ens movem més que mai, interactuem, sortim, parlem, cerquem….. Un temps d’acció, de reflexió, de girar la mirada cap a nosaltres mateixos/es, simis, mones. La mirada necessària per tal que siguem conscients que seguim sent i sempre serem primats.

Per a més informació podeu consultar la nostra pàgina  web o la de les entitats participants.

A per un S. XXI lliure de patiment animal.

 

———————-Contacte de premsa: Silvia Esteve — quinafauna@gmail.com

 

 

 

Desplaçat dalt de tot